11.10.2023
250

VIBRAM®: КУЛТОВАТА МАРКА Е ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНИ СТЪПКИ И ПРИ БЛАГОПРИЯТНИ, И ПРИ ТРУДНИ УСЛОВИЯ

При туризъм носите ли „вибрамки“? Този термин от десетилетия е част от туристическия фолклор и е станал синоним на качествени обувки, въпреки че в действителност Vibram са се прославили като производители на гумени подметки.

VIBRAM®: КУЛТОВАТА МАРКА Е ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНИ СТЪПКИ И ПРИ БЛАГОПРИЯТНИ, И ПРИ ТРУДНИ УСЛОВИЯ
VIBRAM®: КУЛТОВАТА МАРКА Е ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНИ СТЪПКИ И ПРИ БЛАГОПРИЯТНИ, И ПРИ ТРУДНИ УСЛОВИЯ

Поуката от алпийската трагедия довежда до покоряването на осемхилядниците

През 1935 година италианският алпинист Витале Брамани води експедиция до върха Пунта Расика. Заради промяна на времето групата не може да стигне до заслона и шестима не се връщат у дома. Причина са и неподходящите обувки, които замръзват върху краката на планинарите и престават да им служат.

Витале си взема поука от трагедията и започва да разработва подметка, в която замества тежките железни гвоздеи с гумени шпилки. Така през 1937 година се появява подметката Vibram Carrarmato, с която 17 години по-късно италиански алпинисти покоряват най-трудния хималайски връх: K2. По този начин започва нова ера, когато на всеки от четирите етапа от изкачването се използват различен вид специални обувки.

Перфектно сцепление както на сух, така и на мокър терен

Подметките Vibram и до днес са надеждна екипировка за туристи и опитни катерачи от скалистите алпийски склонове до ледените хималайски върхове.

В обувките Northfinder използваме подметки VIBRAM® Megagrip, които произлизат от утвърдената традиция на качествената гумена смес. Подметката осигурява перфектно сцепление и при сух, и при мокър терен, както и достатъчна стабилност при леки изкачвания.

Мъжки обувки Northfinder с подметка VIBRAM® Megagrip

Няма да ви разочарова и при трудни условия и ще направи по-приятни туристическите ви походи през цялата година

Функционалните туристически обувки с подметка VIBRAM® Megagrip са подходящи при различни дейности и издържат и при по-трудни условия. Ще са ви от полза при заблатени участъци, на трева, в гората, при спускане, каньонинг, каране на планински велосипеди, както и при трекинг, целогодишен туризъм и пътуване.

Подобни публикации

Вижте всички публикации
Вижте още публикации в блогове