11.10.2023
162

PERTEX® QUANTUM: ЛЕКА, ДИШАЩА И ИЗДРЪЖЛИВА ТАЗИ МАТЕРИЯ ПОМАГА ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ПРИЯТНА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА

Готвите се за ски алпинизъм, ски туризъм или ски бягане? Материалът на горния слой на дрехата ви може да изиграе основна роля за удобството ви, ефективността и за цялостното ви преживяване. Затова той би трябвало сигурно да допълва другите предимства на облеклото ви.

PERTEX® QUANTUM: ЛЕКА, ДИШАЩА И ИЗДРЪЖЛИВА ТАЗИ МАТЕРИЯ ПОМАГА ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ПРИЯТНА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА
PERTEX® QUANTUM: ЛЕКА, ДИШАЩА И ИЗДРЪЖЛИВА ТАЗИ МАТЕРИЯ ПОМАГА ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ПРИЯТНА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА

Плътна материя = лекота и издръжливост 

Надеждното функционално облекло трябва лесно да се справя в по-сурова среда. Pertex® Quantum е съставен от плътна, така наречената рипстоп структура от невероятно фини полиамидни влакна, която осигурява устойчивост на тъканта срещу абразия и разкъсване.

Главното предимство на този лек материал е не само фантастичната му дишаща способност, но и предпазването от неблагоприятните климатични условия, което предлага. Ветроустойчивата твърда структура допълва водоустойчивото покритие, заради което ще останете сухи и при лек дъжд или снеговалеж.

Pertex Quantum Northfinder

Функционалната материя се отличава в комбинацията си с изолиращия слой

Освен това Pertex® Quantum засилва ефективността на изолиращия слой и спомага за поддържането на най-подходящата температура за тялото. Топлоизолиращият слой, било то пухен или синтетичен, задържа топлината във въздушните възглавнички, а Pertex® Quantum предотвратява излизането ѝ.

Продукти на Northfinder от материал Pertex® Quantum

В комбинация с топлоизолация от пух, този материал има още едно предимство – не позволява на пухените перца да се измъкват и в същото време им позволява да покажат максимално загряващите си качества.  При избора между пухена и синтетична топлоизолация ще ви помогнем с удоволствие на тази връзка.

Pertex Quantum

Използваните материали определят употребата и грижата

Многофункционалността на материята Pertex® Quantum позволява използването ѝ в комбинация с различни други материали и технологии – например с хибридна изолация PrimaLoft® или с активната изолация Polartec® Alpha® Direct. Всеки материал има различни характеристики и затова при грижата за него съветваме да следвате инструкциите и информацията на етикета.

Водоустойчивостта на някои продукти например най-добре ще запазите чрез редовно пране с подходящ перилен препарат. По този начин ще отстраните мръсотията, която влияе отрицателно на качествата на материала, точно както и честото пране с неподходящ препарат. Използвайте перилните препарати, предназначени за функционални и мембранни материали, не използвайте омекотители и избирайте щадяща програма на пране.

Пухените якета и якетата, в които са използвани комбинирани изолации с пух, поверете в ръцете на професионалисти. Ако ги почиствате вкъщи, изпирайте облеклото на щадящи програми, като използвате специални перилни препарати, предназначени точно за този вид функционално облекло, без да добавяте омекотители. Мекотата на пълнежа ще запазите, като при сушенето поставите в сушилнята и няколко топки за тенис. Това ще предотврати сбиването на пуха.

Подобни публикации

Вижте всички публикации
Вижте още публикации в блогове