11.10.2023
224

DRI-RELEASE®: КАК ДА ВИ Е СУХО, УДОБНО И СВЕЖО ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ

При активен начин на живот никога не се знае кога ще се открие възможност за приключение. Ако искате тя винаги да ви заварва подготвени, можете да се въоръжите с облекло, което е приятно за носене и отвежда потта далеч от тялото.

DRI-RELEASE®: КАК ДА ВИ Е СУХО, УДОБНО И СВЕЖО ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ
DRI-RELEASE®: КАК ДА ВИ Е СУХО, УДОБНО И СВЕЖО ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ

Wicking: плат, предотвратяващ миризмите

Ако сте от феновете на функционалното облекло, може би вече сте се срещали с термина „wicking“. Става въпрос за фантастичната способност на някои материали да изпълняват две функции едновременно: да отвеждат влагата далеч от тялото и същевременно да съхнат бързо.

Отвеждането на влажността се дължи на нежните влакна в тъканта, които отвеждат капките пот далеч от кожата, за да се изпарят във въздуха. По този начин ви помагат да регулирате телесната си температура и предотвратяват миризмите и раздразненията, които по принцип съпровождат потенето.

Един материал, комфорт по две

В Northfinder използваме лека смес от полиестерни влакна и спандекс Dri-release® DUO, която отвежда потта чрез система от хидрофобни (които мразят водата) и хидрофилни (които обичат водата) влакна.

Вътрешната страна на материала отвежда влагата, докато външната отблъсква водата и замърсяванията. Тениските и горнищата, изработени от този материал, са еластични и перфектно следват телесните извивки, за да могат възможно най-бързо да отведат потта далеч от кожата.

Продукти на Northfinder с Dri-release® DUO технология

Освен това технологията Dri-release® wicking не се нуждае от никаква химическа обработка за сигурното си функциониране. По този начин облеклото не дразни кожата ви. Същевременно можете да го перете редовно, без да се страхувате, че ще намалите функционалните му качества. При пране няма опасност от отделяне на химически вещества, поддържащи функцията на облеклото, както например се случва при импрегнираните продукти.

За приключения и всекидневно носене

Бързосъхнещият слой на облеклото ще оцените през всички сезони. В тропическите части на света wicking технологията става все по-любима за всекидневното облекло, както и за бельо и чаршафи.

При нашите климатични условия можете да използвате бързосъхнещото горнище при ски алпинизъм, например. Тениската пък е подходяща през лятото при бягане, пътуване до работа с велосипед или просто така, когато желаете винаги да сте подготвени за приключение.

Подобни публикации

Вижте всички публикации
Вижте още публикации в блогове