11.10.2023
216

DERMIZAX™ EV: АБСОЛЮТНАТА НЕПРОМОКАЕМОСТ И ОЩЕ 4 ПРИЧИНИ ЗАЩО В ПЛАНИНИТЕ ЩЕ ОЦЕНИТЕ ЯПОНСКАТА МЕМБРАНА

Мембраната е материал или слой на облеклото с пропускливи, ветроустойчиви и водоустойчиви свойства. Dermizax™ EV е материал с технологично усъвършенствана мембрана, която удобно ще ви предпази от всяко екстремно време в планината.

DERMIZAX™ EV: АБСОЛЮТНАТА НЕПРОМОКАЕМОСТ И ОЩЕ 4 ПРИЧИНИ ЗАЩО В ПЛАНИНИТЕ ЩЕ ОЦЕНИТЕ ЯПОНСКАТА МЕМБРАНА
DERMIZAX™ EV: АБСОЛЮТНАТА НЕПРОМОКАЕМОСТ И ОЩЕ 4 ПРИЧИНИ ЗАЩО В ПЛАНИНИТЕ ЩЕ ОЦЕНИТЕ ЯПОНСКАТА МЕМБРАНА

1. Обичайте водата вместо запушените пори

Японската мембрана Dermizax™ EV не съдържа пори, които при други материи могат да се запушат с прах или сол. Материята функционира благодарение на молекулите, които обичат вода и много бързо извличат влажността от тялото на основата на топлинната разлика между вътрешността и околната температура.

2. Без пори материалът диша по-добре

Непорестата конструкция подобрява и дишането на материала. Колкото по-интензивно се движите, толкова повече влажност ще се изведе навън. Докато си почивате, няма да ви е студено, защото няма никакви пори, през които топлината да може да излезе. За любителите на числата ще кажем, че дишащата способност се определя според грамовете водна пара, които успеят да минат през квадратен метър плат в рамките на 24 часа – при Dermizax™ EV те са 10 000.

3. Пълна непромокаемост

Непромокаемостта на материала се определя с показател, наречен воден стълб. Когато стойността на водния стълб е равна на 1000 мм, това означава, че ако върху материята поставите цилиндър с височина 1000 мм и го напълните догоре с вода, материята няма да пропусне водата.

При проливен дъжд в общия случай количеството е около 2000 мм, а водоустойчивите дрехи обикновено имат показател около 5000 мм. Водният стълб на Dermizax™ EV е 20 000 мм, което го поставя в категорията на пълната непромокаемост.

Продукти от Northfinder с мембрана Dermizax™ EV

4. Насладете се на движение без ограничения

Мембраната Dermizax™ EV е двойно еластична, така че може да се разтяга до 200% във всяка посока. По този начин имате възможност да се наслаждавате на свобода на движенията при всички дейности при екстремни условия – от традиционни зимни спортове до планинско катерене или професионален ски алпинизъм.

5. Бонус – лесна поддръжка

Непорестата мембрана Dermizax™ EV защитава дори без да е импрегнирана и не изисква нито специални грижи, нито специален прах за пране, за разлика от порестите материали, при които детергентите постепенно запушват порите.

Подобни публикации

Вижте всички публикации
Вижте още публикации в блогове